Kendi sunucunuzda barındırılan Business ve üzeri planlarda kullanılabilir
Alan Bilgileri
- Alan Adı: Alanın görünen adı
- Veritabanları: Alanda bulunan toplam Veritabanı sayısı
- İşbirlikçiler: Alana erişimi olan toplam kullanıcı sayısı
- Oluşturulma Zamanı: Alanın oluşturulduğu zaman
- Otomatik katılma: Alanın yeni kullanıcıların otomatik olarak katılmasına izin verip vermediği
Alan İşlemleri
Otomatik katılma
- Otomatik katılmaya izin ver: Etkinleştirildiğinde yeni kaydolan tüm kullanıcılar bu Alana Okuma izniyle otomatik olarak katılır. Genel veya şirket çapındaki Alanlar için kullanışlıdır.
- Otomatik katılmaya izin verme: Yeni kullanıcıların otomatik olarak katılmasını devre dışı bırakır.
Alanı Silme
Yönetici panelinden silinen Alanlar kurtarılamaz. Normal Alan silme işleminden farklı olarak burada silinen Alanlar çöp kutusu sistemine girmez.
Yönetici panelinden bir Alanı sildiğinizde:
- Alan hemen silinmiş olarak işaretlenir
- Alandaki tüm Veritabanları ve veriler erişilemez hâle gelir
- İşbirlikçiler Alana erişimlerini kaybeder
- Bu işlem geri alınamaz
Bir Alanı silmeden önce:
- Tüm işbirlikçilere silme işlemini bildirin
- Önemli verileri dışa aktarın veya yedekleyin
- Alana artık ihtiyaç duyulmadığını doğrulayın
- Geçici olarak kaldırılması gerekiyorsa devre dışı bırakma seçeneğini kullanmayı değerlendirin