Skip to main content

Alan Ortak Çalışanı Nedir?

Bir Alanı başka bir kullanıcıyla paylaştığınızda bu kullanıcı, Alandaki tüm projelere erişebilen bir Alan ortak çalışanı olur.

Alan Ortak Çalışanları Ekleme

Davet bağlantısı oluşturmak için Yönetici veya Oluşturucu Alan izni gerekir.
  1. Sol kenar çubuğunda ortak çalışan eklemek istediğiniz Alana tıklayın.
  2. Alanın üst kısmındaki “Davet et” düğmesine tıklayın.
  3. Alan daveti penceresi açılır. Burada e-posta veya bağlantı yoluyla davet seçeneklerini görürsünüz. Daha önce yapılandırılan “Davet Bağlantıları” ve mevcut “Alan Ortak Çalışanları” da ilgili bölümlerde yer alır.
  4. E-posta daveti: Bir veya birden fazla e-posta adresi girin (adresleri virgülle ayırın). Ardından kullanıcıların Alandaki tüm projelerde sahip olmasını istediğiniz izin düzeyini ayarlayın. Son olarak kullanıcıları iş birliğine davet etmek için e-posta gönder’e tıklayın. E-posta daveti gönderdikten sonra panelde gösterilen doğrudan Alan bağlantısını kopyalayıp ayrıca gönderebilirsiniz. Davet edilen kişi, Alanı açan bir uygulama içi bildirim de alır.
Alan ortak çalışanlarını e-postayla davet etme
  1. Bağlantı daveti: “Bağlantı ile Davet Et” seçeneğine tıklayın. Ardından davet bağlantısının Alandaki tüm projeleri için vereceği izin düzeyini ayarlayın. Son olarak bağlantı oluştur’a tıklayın. Oluşturulan bağlantının yanındaki pano simgesine tıklayarak bağlantıyı istediğiniz şekilde paylaşabilirsiniz.
Alan ortak çalışanlarını bağlantıyla davet etme
Alan ortak çalışanları, Alandaki tüm projelere erişebilir. Bir kişinin yalnızca belirli projelerde çalışması gerekiyorsa onu Proje Ortak Çalışanı yapmayı değerlendirin.

Davet Bağlantılarını Silme

Bir davet bağlantısını silmek için bağlantının sağındaki X simgesine tıklayın. Bu işlem bağlantıyı geçersiz kılar ve eski bağlantıyı kullanmaya çalışan kişiler Alana erişemez. Alan davet bağlantısını silme

Alan Ortak Çalışanlarını Kaldırma

Alan ortak çalışanlarını Alan paylaşım penceresinden kaldırabilirsiniz. Kaldırmak istediğiniz kullanıcının yanındaki X simgesine tıklayın. Dikkat edilmesi gereken birkaç nokta vardır: Alan ortak çalışanını kaldırma
  • İzin kısıtlaması: Yalnızca Yönetici veya Oluşturucu iznine sahip kullanıcılar diğer ortak çalışanları kaldırabilir.
  • Kendi erişimini kaldırma: Alanda en az bir başka Yönetici varsa kendi erişiminizi kaldırabilirsiniz.
  • Kapsam: Birini Alandan kaldırmak, bu kişinin ayrı ayrı projelerde sahip olduğu izinleri kaldırmaz.
Bir Alana yeni kullanıcılar eklerken aşağıdaki rolleri atayabilirsiniz (İzin Ayrıntıları sayfasına bakın):

Proje Erişimini İnceleme

Bir kişi veya departman ayrı projelerde da izne sahip olsa bile Alan ortak çalışanı listesinde yalnızca bir kez görünür. Rolün yanındaki Proje izinleri rozeti, kişinin kaç projeye davet edildiğini gösterir. Alanın kendisine hiç eklenmemiş biri Yalnızca seçili projelere erişebilir olarak listelenir. Bu projeleri ve her birinde sahip olunan rolü görmek için satırı genişletin. Buradan Proje erişimini kaldır tek bir proje iznini geri çeker; yalnızca proje erişimi olan bir satırdaki Ortak çalışanı kaldır ise kişinin bu Alanda sahip olduğu tüm proje izinlerini geri çeker.
Son değiştirilme tarihi 15 Eylül 2026